Laddbox från WB

Är det dags att installera elbilsladdare för att snabbare och säkrare kunna ladda din elbil eller hybridbil? Vi hjälper dig!

Laddning av elbilar hemma: Varför, vad och hur?

Har du nyligen köpt en elbil? Då kanske du funderar på hur du kan ladda den hemma på ett säkert och effektivt sätt. Att göra en installation hemma är en smart investering som inte bara garanterar säkerhet, utan också en snabbare och mer bekväm laddning.

Vad är en laddbox?
En laddbox (även kallad elbilsladdare eller laddstation) är en anordning som används för att ladda ett fordon. Det är en apparat som ansluts till ditt elnät och som reglerar strömmen som går till bilen

Varför ska man ha en hemma?
Det finns flera fördelar med att installera en elbilsladdare hemma. För det första är det säkrare än att använda ett vanligt vägguttag för att ladda din elbil. Utformningen är tillverkad för att hantera höga spänningar och den strömstyrka som krävs och de innehåller även inbyggda säkerhetsfunktioner som skyddar både användaren och bilen.

För det andra, går det snabbare än att använda ett vanligt uttag, vilket innebär att du kan ladda fullt på kortare tid och vara redo att ge dig ut på vägarna igen. Du kan också ladda bilen på natten, vilket betyder att du inte behöver bekymra dig om elpriser som oftast är dyrare dagtid.

Lastbalansering
Lastbalansering är en teknik som används för att hantera belastningen på elnätet och ditt elsystem i hemmet. Ett vanligt problem är överbelastning på nätet vilket i vissa fall leda till strömavbrott. Genom att använda lastbalansering, kan du undvika detta problem.

Du får alltså möjlighet att distribuera strömmen jämnt över ditt system. Detta innebär att flera elbilar kan laddas samtidigt utan att belasta nätet för mycket. Dessutom innebär balanseringen att du kan ladda din elbil snabbare, eftersom laddboxen då kan utnyttja all tillgänglig kapacitet.

Bostadsrättsföreningar och företag
Vi har flera praktisk lösning för bostadsrättsföreningar, företag och större anläggningar, där man behöver kunna få ut mer kapacitet på ett säkert och smidigt sätt. Kontakta oss för offert.

Skicka beställning

Vi erbjuder flera olika modeller med olika utseenden och alternativ, allt för att anpassa för dina specifika behov. 

Vilken laddbox ska man ha?

Fyll i formuläret nedan för att göra din beställning till oss:


    Lastbalansering EnegicLastbalansering Tibber Pulse
    Laddkabel 5 mKabelhållare